20.05.2024
News

Athens Music Week

Η PostScriptum παρουσιάζει δύο πάνελ συζητήσεων στο Athens Music Week 2024

Το Athens Music Week (AMW), το κορυφαίο μουσικό συνέδριο και φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει για έκτη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 22 έως τις 25 Μαΐου. Το AMW φέρνει κοντά τους λάτρεις της μουσικής και τους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας από την Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτή για να γιορτάσουν τη μουσική, να ανταλλάξουν γνώσεις και να εξερευνήσουν τις σύγχρονες πολυπολιτισμικές και τεχνολογικές τάσεις της αγοράς. Για τη φετινή διοργάνωση, το AMW υπόσχεται ένα πλούσιο μείγμα συζητήσεων, παρουσιάσεων, εργαστηρίων, διαδραστικών εμπειριών και πληθώρας συναυλιών με τη συμμετοχή εγχώριων και διεθνών καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων.

Η PostScriptum έχει την τιμή να συμμετέχει στο AMW 2024 μέσα από την παρουσίαση δύο συναρπαστικών συζητήσεων, απόλυτα ευθυγραμμισμένες με το όραμα του AMW για καινοτομία, βιωσιμότητα και πολιτισμική ανταλλαγή. Η συμμετοχή μας υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στη σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας, πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργικών βιομηχανιών και στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης του πολιτιστικού τομέα.

Προσκαλούμε όλους τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της μουσικής και του πολιτισμού να συμμετάσχουν σε αυτές τις εμπλουτιστικές συζητήσεις συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του μελλοντικού μουσικού πεδίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Athens Music Week.

Συζητήσεις από την PostScriptum

Spotlight on Athens: Cultivating a Vibrant Music City

Ημέρα: Πέμπτη 23 Μαΐου
Ώρα: 11:15 – 12:15
Χώρος: Αμφιθέατρο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ετοιμαστείτε για μια καθηλωτική και συναρπαστική εξερεύνηση της δυναμικής της Αθήνας για να γίνει ένας ακμάζων παγκόσμιος μουσικός προορισμός. Ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους και τους ιστορικούς χώρους, θα εμβαθύνουμε στην πλούσια πολιτιστική και μουσική κληρονομιά της πόλης, οραματιζόμενοι την Αθήνα ως διεθνή κόμβο μουσικής και πολιτισμού.

Από την προώθηση πρωτοβουλιών «από τα κάτω» και την υποστήριξη αναδυόμενων ταλέντων μέχρι την υιοθέτηση καινοτόμων πολιτιστικών δράσεων, οι αξιότιμοι καλεσμένοι μας θα προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για πρωτοβουλίες που κινούν την Αθήνα σε αυτό το μετασχηματιστικό μονοπάτι.

Αυτή η εκδήλωση είναι ιδανική για μουσικούς, πολιτιστικούς επιχειρηματίες, ειδικούς της μουσικής τεχνολογίας, πολεοδόμους και υποστηρικτές των τεχνών που θέλουν να επηρεάσουν το μέλλον της μουσικής στην Αθήνα.

Moderator: Georges Perot

Ομιλητές:

  • Georges Perot (FR/GR) – Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής, AMW / Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, MESO Events
  • Λούκα Τ. Κατσέλη (GR) – Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών / Διευθύνουσα Σύμβουλος, EDEM
  • Σταύρος Γασπαράτος (GR) – Επιμελητής Έργων Σύγχρονης Μουσικής & Μεικτών Μέσων, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
  • Νίκος Πατρινός (GR) – Διευθύνων Σύμβουλος, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
  • Άλεξ Γαληνός (GR) – Αντιπρόεδρος, Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών

Sustainable Social and Economic Growth: Music & Culture as a Catalyst for Fueling Development

Ημέρα: Πέμπτη 23 Μαΐου
Ώρα: 12:45 – 13:45
Χώρος: Innovathens, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Athens Music Week φιλοξενεί με χαρά αυτό το πάνελ συζήτησης, φιλοδοξώντας να ρίξει φως στη ζωτική διασταύρωση μουσικής, πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι ομιλητές θα συζητήσουν τον σημαντικό ρόλο της μουσικής και του πολιτισμού στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και στην προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής προόδου. Η συζήτηση θα αναδείξει συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες έχουν αναζωογονήσει τις αστικές περιοχές, έχουν ενισχύσει τους δεσμούς της κοινότητας και έχουν τονώσει την οικονομική καινοτομία. Οι συζητήσεις θα καλύψουν επίσης επιτυχημένες στρατηγικές για την ενσωμάτωση των τεχνών και του πολιτισμού σε έργα αναβίωσης, παρουσιάζοντας την ικανότητά τους να οδηγούν την οικονομική ζωτικότητα και την κοινωνική αρμονία. Οι πληροφορίες θα αναφερθούν στα πλαίσια πολιτικής που αξιοποιούν αποτελεσματικά το πολιτισμικό κεφάλαιο για ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Moderator: Γιάννης Ασπιώτης (GR)

Ομιλητές:

  • Γιάννης Ασπιώτης (GR) – Γενικός Διευθυντής, Polyptychon
  • Jesper Mardahl (DK) – Διευθύνων Σύμβουλος, Promus / Conference Organizer, SPOT+
  • Κώστας Κωνσταντινίδης (GR) – CEO, PostScriptum
  • Κώστας Μακρυγιαννάκης (GR) – Ιδρυτικό Μέλος & Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Music Village International Arts Community
  • Βασίλης Γ. Καραμιτσάνης (GR) – Πρόεδρος, ANIMASYROS International Animation Festival
  • Ναταλί Τσιριγώτη (GR) – Events Marketing Communications Manager, SNFCC