Μουσειο Ακροπολης

MuseumPlus

Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης έχει μπει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, ανοίγοντας νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του, τόσο με το εγχώριο όσο και με το διεθνές. Στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης», αναπτύχθηκαν πλήθος εφαρμογών που αναδεικνύουν τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους μουσειακούς του χώρους.

Ως εργαλείο για την ψηφιακή διατήρηση και διαχείριση των συλλογών του, το Μουσείο Ακρόπολης χρησιμοποιεί το σύστημα διαχείρισης συλλογών MuseumPlus ήδη από το 2014. Σε αυτό μεταπτώθηκαν 27.755 ψηφιακά αρχεία που συνδέονται με 10.557 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων το σύνολο αυτών που παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς του χώρους.

Το MuseumPlus εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες καταχωρήσεις, αποτελεί τον κορμό της διαχείρισης των συλλογών και τη βάση για την οργάνωση εκθέσεων, την παραγωγή διαδραστικού υλικού, παιχνιδιών και εκδόσεων. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων στον ιστοχώρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρέχοντας στο κοινό ελεύθερη πρόσβαση σε επιστημονικό και ερευνητικό υλικό.

Ανακαλύψτε το έργο στο theacropolismuseum.gr/psifiako-mouseio.